Buurtpark ‘t Eilandje afgewerkt in Oostende

Redactie KW

In Oostende is het buurtpark ‘t Eilandje op de Opex afgewerkt. Het is een aangename plek geworden met onder meer een amfitheater, een natuurlijke waterpartij en barbecueplaatsen.

‘t Eilandje tussen de Spuikom en het kanaal Brugge-Oostende was jaren een verloederd terrein. Eind jaren ’80 werd er een hele huizenrij onteigend voor een zeesluis die er uiteindelijk toch niet kwam. Sindsdien lagen de gronden braak.

Het stadsbestuur besloot de grond om te vormen tot een hedendaags park. Dat gebeurde in samenspraak met het Koninklijk Werk Ibis, de scouts De Schorre, de zeescouts 2de FOS en de zeilschool Marine, die allen in de omgeving gevestigd zijn. Ook de Sportraad Oostende en diverse stedelijke diensten praatten een woordje mee.

Het resultaat is een park met een maritiem en spelvriendelijk karakter, in de eerste plaats gericht op jongeren en watersportclubs, maar uiteindelijk is het een plek voor iedereen. Een amfitheater fungeert als centrale ontmoetingsplaats, verder is er veel open ruimte, inheemse beplanting en zijn er enkele picknickbanken en openbare barbecueplaatsen.

De kostprijs bedroeg 1.133.002,49 euro, waarvan 913.387 euro ten laste van de stad Oostende en de rest voor rekening van de watermaatschappij TMVW. Het Agentschap voor Natuur en Bos bekroonde het ontwerp met een subsidie van 160.000 euro. Begin 2012 komen er nog speelobjecten en kardinaalsboeien, die gefinancierd worden met een Europese subsidie van 39.000 euro.

De officiële opening van ‘t Eilandje gebeurt met een openwaterweekend op zaterdag 3 en zondag 4 september.

(HH)

Meer in Krant van West-Vlaanderen (editie De Zeewacht)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier