Buurtcomité ontgoocheld over advies industriezone Blauwpoort

Redactie KW

Het buurtcomité tegen de komst van de industriezone Blauwpoort langs de E17 in Waregem trekt naar de provincie. Het wil er daar alles aan doen om de goedkeuring van de industriezone in haar achtertuin tegen te gaan. Gisteravond heeft de gemeenteraad van Waregem alvast een positief advies geformuleerd voor de zone, weliswaar met beperkingen. Het actiecomité reageert ontgoocheld

Met de gemeenteraadsverkiezingen op minder dan een jaar zorgt het debat over de aanleg van de industriezone De Blauwpoort aan de E17 in Waregem voor vuurwerk tussen de oppositiepartijen. Open VLD is voor, SP.a en Groen zijn tegen. Uiteindelijk keurt de gemeenteraad het positief advies voor de industriezone goed, op vier raadsleden na.

In het advies staat wel dat de buffers rond de zone breder moeten dan nu voorzien dat de lijst met verboden bedrijven moet uitgebreid worden met ondermeer afvalverwerkende en slachtbedrijven. Toch gaan de beperkingen niet ver genoeg voor het actiecomité. Nog tot eind van de maand kunnen de inwoners van Waregem een bezwaarschrift indienen. Dan is het inderdaad aan de provincie om een beslissing te nemen.

Buurtcomité ontgoocheld over advies industriezone Blauwpoort

Bekijk hier de reportage

(T.N./A.D.)

Meer vanavond in het nieuws op WTV vanaf 18u00

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier