Buurtbewoners willen woonboot vol afval weg

© Benny Proot
Redactie KW

De Administratie Waterwegen en Zeekanaal (AWZ) start een juridische procedure tegen de eigenaar van de woonboot My Way, die afgemeerd ligt aan de Kolenkaai in Brugge. De woonboot, als je nog van een woonboot kan spreken tenminste, lijkt meer op een vuilnisbelt. AWZ start de procedure nadat verschillende omwonenden en eigenaars van andere boten, een brief gericht hebben aan het stadsbestuur, waarin ze de situatie aanklagen. De stad heeft de brief doorgestuurd naar AWZ, die de ringvaart en de Kolenkaai beheert

Op het dek van de My Way ligt het vol met rommel, en door de deurtjes en venstertjes kan men zien dat het binnenin niet veel beter is. Buurtbewoner Wim Vanhee hoopt dat de bomen langs de Kolenkaai snel groeien, zodat de My Way uit zijn zicht verdwijnt. “Je moet de ongerustheid en de wrevel van de mensen die hier wonen en er hun boot hebben, begrijpen. De Kolenkaai heeft de jongste jaren een opwaardering ondergaan en de My Way is daar nog de rotte appel in.”

Juridische stappen

De Administratie Waterwegen en Zeekanaal spreekt van een probleemdossier. Bij de Vlaamse overheid kennen ze de eigenaar wel. “Hoelang de boot daar al ligt kan ik niet met zekerheid zeggen, maar feit is dat die man met niets in orde is. We hebben daarom een juridische procedure ingespannen om de boot daar weg te krijgen. Maar simpel is dit niet.”

(JVB)

Meer in Krant van West-Vlaanderen, editie Het Brugsch Handelsblad

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier