Buurtbewoners Sint-Gillis in Brugge klagen over te strenge parkeercontroles

Redactie KW

Door werken is het aantal parkeermogelijkheden in Sint-Gillis fors gedaald. Buurtbewoners die hun auto op een veilige maar naar de letter van de wet onreglementaire plaats achterlaten, vinden de ene bekeuring na de andere achter hun ruitenwisser.

“Dat door zulke ijverige optredens de verzuring en ergernis toenemen, is niet meer dan normaal. Ondertussen schijnen de agenten geld geroken te hebben, want om de haverklap staan ze hier terug om boetes uit te delen”, aldus buurtbewoner Jan De Beusscher. “Wij hebben de ecologische keuze gemaakt om op een beperkte oppervlakte te wonen, in de stadskern waar handelszaken op wandel- en fietsafstand liggen. Maar dan moet het ook mogelijk zijn om de wagen die wij nodig hebben uit professionele reden onbezorgd te kunnen parkeren wanneer we die niet gebruiken.”

Jan De Beusscher hoopt dat dit een aanzet mag zijn om inzake parkeerbeleid en mobiliteit eens verder te kijken dan de neus lang is. “Ook in de economisch en toeristisch minder belangrijke wijken van deze stad”, besluit hij.

(MDW-foto MDW)

Meer in Krant van West-Vlaanderen, editie Brugsch Handelsblad van vrijdag 11 oktober.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier