Buurtbewoners protesteren tegen parkplannen in Zwevegem

Redactie KW

Een aantal bewoners van de Kouterstraat, de Ommegangstraat en de Dreef protesteren tegen de plannen van het gemeentebestuur in de parkzone in hun buurt. Daar werden enkele jaren geleden tijdelijke containerklassen geplaatst tot er een definitieve oplossing zou komen.

Maar nu ligt er een plan klaar waarbij de klassen zouden vervangen worden door een hoogbouw van 12 meter en vier verdiepingen. Daarbij zouden bomen sneuvelen en zij vrezen dat de tuinen van de verschillende bewoners worden verstopt achter hoogbouw.

Aanzicht park wordt geschonden

“In één trek door zou ook de site van de brandweer ingevuld worden met hoogbouw, waardoor ook het zicht op het park voor deze bewoners verdwijnt. In ruil krijgt iedereen inkijk bij iedereen”, zeggen enkele misnoegde buren. “De privacy verdwijnt volledig en het aanzicht van het park wordt niet alleen flagrant geschonden. Het wordt gedegradeerd tot tuin voor de nieuw te bouwen appartementen en een speelplaats voor de nieuwe school, met de nodige lawaaioverlast die erbij komt. Alsof dit alles nog niet genoeg is, wil de gemeente ook de Ommegangstraat aan de zijde van het park de mogelijkheid geven om te bouwen tot een hoogte van 12 m. Voor het straatbeeld niet onmiddellijk een vooruitgang, gezien de verschillende gezinswoningen en al helemaal geen cadeau voor de overburen die kunnen kijken op een wand en er ook nog eens inkijk bovenop krijgen”

Ze willen in het dossier alvast gehoord worden en zijn intussen met een petitie gestart tegen de plannen.

(A.D.)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier