Buurtbewoners ongerust over rioleringswerken Markegem

Redactie KW

Markegem krijgt volgend jaar een gescheiden rioleringsstelsel, maar daarvoor moeten enkele maanden van zware werkzaamheden plaatsvinden. De buurtbewoners zijn alvast ongerust.

Vanaf het voorjaar van 2014 start in het centrum de bouw van een kleinschalige waterzuiveringsinstallatie (KWZI), aan het eind van het doodlopende stukje van de Brouwerijstraat. Er komt een pompstation, twee bezinktanks en een biorotor die het slib afscheidt. Daarbij horen nog twee nieuwe rietvelden.

Bewoner José Vandenabeele vernam zeven maanden geleden dat 3.000 vierkante meter van zijn terrein onteigend zou worden. De man is ontevreden en kwam nog niet tot een financieel akkoord. “Er wordt voorgeschreven dat de inplanting moet gebeuren op het laagst gelegen punt en zo dicht mogelijk bij de bebouwde kom”, aldus Stan Delaere van Aquafin.

Tegelijkertijd wordt de Brouwerijstraat opgebroken om de collector te plaatsen. Die zal het water gescheiden opvangen om naar het KWZI te leiden. Gelijkaardige werken in de andere straten neemt de gemeente later voor haar rekening. Ter hoogte van het zijstraatje naar de Wakkenstraat zal een overstortbak geplaatst worden. Die zal het water van de overige huizen vergaren.

Mogelijk komt de organisatie van de Uilefeesten 2014 in gevaar door deze werken.

(EVWD/RDC)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier