Buurtbewoners mogen bouwwerf rond station Roeselare bezoeken

Redactie KW

De bewoners van de Roeselaarse stationsbuurt kregen de kans om de bouwwerf voor hun deur te bezoeken. De werken zijn nog volop bezig. Het gaat om een flinke ingreep want de hele stationsomgeving krijgt een andere look. Intussen wordt er ook nog een ondergronds parking aangelegd. Maar dank zij een bijzondere bouwmethode kan alles bovengronds gewoon doorgaan.

Een bijzondere graafmachine zet zijn tanden in de betonnen wand van de parkeergarage. Onder het stationsplein komt er een parking voor 550 auto’s verdeeld over twee verdiepingen. Dit is een karwei van enkele jaren maar intussen gaat de heraanleg van het stationsplein bovengronds verder. Hugo Deruytter: “We hebben eerst dakplaten aangelegd en terwijl er bovengronds wordt gebouwd gaan we ondergronds de parking uitgraven. Het gaat ook sneller met minder hinder en overlast.”

Open ruimte

De heraanleg maakt deel uit van één groot project met de bouw van een nieuw station, boven- en ondergrondse fietsenstallingen en een herinrichting van de openbare ruimte.

Buurtbewoners mogen bouwwerf rond station Roeselare bezoeken

Bekijk hier de reportage

(BV/BS)

Meer over dit onderwerp vanavond in het journaal van WTV, vanaf 18 uur.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier