Buurtbewoners kanten zich tegen rusthuis in Koksijde

Redactie KW

De bewoners van de Oud-Strijdersstraat en de Abdijstraat in Koksijde hebben zich gegroepeerd in het actiecomité De Strijders en kanten zich tegen de bouw van een nieuw rusthuis in de Abdijstraat. Vooral de grootschaligheid van het project stoot de bewoners tegen de borst. Ze zullen dan ook een bezwaarschrift indienen. De bouwheer snapt de commotie niet volledig.

“Tijdens de gemeenteraad van oktober werden we afgeschilderd als egoïsten die de bouw van het rusthuis willen tegenhouden terwijl er zoveel vraag is van oudere mensen. Dat pikken we niet”, klinkt het strijdlustig. „We zijn niet bij dat project betrokken geweest. De bouwheer kwam hier op een voormiddag langs met de melding dat we binnen een paar jaar nieuwe buren zouden krijgen”, zegt Tom Van Rompaey. „We hebben vele vragen bij dat grote project. Het gaat om een rusthuis met 85 kamers midden in een woonwijk waar er al twee scholen zijn. De verkeersdruk zal veel te groot worden en de wegen zijn daaraan niet aangepast…”

Geen probleem

Anton Gonnissen van bvba De Abdij ziet geen problemen. „Het schepencollege en de dienst Stedenbouw hebben onze bouwaanvraag goedgekeurd en de Deputatie moet nu de knoop doorhakken. Als ook die dienst een positief advies geeft, kunnen we binnen zes maanden starten met de bouw die op zich ongeveer vijftien maanden zal duren. Er zijn in ons land nog rusthuizen ingeplant in woonwijken en daar zijn er nauwelijks problemen. De overlast is te verwaarlozen. De buurtbewoners baseren zich op verkeerde veronderstellingen. We hebben ook aandacht voor de privacy van de buurtbewoners. Koksijde heeft nood aan meer plaatsen voor senioren.”

(GUS)

Meer in Krant van West-Vlaanderen (Editie Het Wekelijks Nieuws Kust)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier