Buurtbewoners kampplaats Haringe willen overleg

Redactie KW

Vorige week kon je lezen dat er nogal wat te doen is rond de mogelijke uitbreiding van de kampplaats achter het oude schoolgebouw van Haringe. Enkele omwonenden zeggen nu niet uitgesproken tegen de plannen te zijn, maar wel een rustperiode tijdens de zomer te willen.

De jongeren op de kampplaats achter de oude school zorgen volgens buurtbewoners voor overlast in het dorp. Buurtbewoners vrezen voor nog meer overlast als de capaciteit van het complex wordt uitgebreid. Door een nieuwbouw bij te plaatsen, en het bestaande gebouw te renoveren en te isoleren, wil eigenaar Kultuurgemeenschap een oplossing bieden voor de problemen. Zo zou ze immers beter toezicht kunnen houden op de aanwezige jongeren.

Zondag rustdag

Alain Dessein (32), voorzitter van het Bewonersplatform Haringe, benadrukt dat er geen vete bestaat tussen de Kultuurgemeenschap en het Bewonersplatform. “In de statuten van de vzw Kultuurgemeenschap wordt gewag gemaakt van ‘het cultureel en sociaal gehalte in Haringe opkrikken’. Op cultureel niveau is dat prima in orde, op sociaal gebied is dat iets minder. Wie bouwde in ons dorp, of er kwam wonen, heeft recht op een aangenaam leven. Een rustpauze zonder kampen tijdens de zomer, wanneer de meeste Haringenaars vakantie hebben, zou een mooie tegemoetkoming zijn. We willen ook liever op zondag geen buitenactiviteiten of luide muziek. Ik ben ervan overtuigd dat aan de hand van onderling overleg het zeker kan lukken om op een vreedzame manier samen te leven”, aldus Alain Dessein.

(AH)

Meer in Krant van West-Vlaanderen, editie Het Wekelijks Nieuws West

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier