Buurtbewoners Hoge Kave Waregem zijn sluikstort beu

Redactie KW

De centrumwijk Hoge Kave is één van de zones in Waregem waar de afvalophaling niet via het huis-aan-huis principe gebeurt.

De bewoners moeten hun restafval, pmd en papier/karton in zogenaamde MOLOK-containers deponeren. Die worden wekelijks door IMOG opgehaald. De bewoners zijn tevreden met dit systeem, maar de laatste maanden stellen zij vast dat er heel wat sleutels van die containers in omloop zijn en dat niet-bewoners hun afval in de containers op Hoge Kave komen deponeren. Deze illegale aanvoer van afval zorgt ervoor dat de containers vlugger vol zijn en dat er regelmatig afval naast de containers wordt geplaatst. Wat dan weer leidt tot zwerfvuil.

Retributie

De bewoners zijn het zwerfvuil en het sluikstorten beu en vrezen dat door dit afvaltoerisme pur sang hun maandelijkse afvalretributie binnenkort sterk zal stijgen. Samen met het sp.a-gemeenteraadslid Mario Verhellen vragen ze het stadsbestuur, de politie en de sociale huisvestingsmaatschappij Helpt Elkander dringend maatregelen te nemen om de sluikstorters kordaat en hard aan te pakken.

Nummerplaten

Zij denken daarbij aan de inzet van een mobiele camera en het controleren van de inhoud van de afvalzakken. De bewoners zelf zullen extra waakzaam zijn en van elk (onbekend) voertuig, waarvan de inzittenden afval in/aan de containers deponeren, de nummerplaat noteren en aan de wijkagent doorgeven. Daarnaast zullen ze er affiches hangen.

(A.D.)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier