Buurtbewoners Generaal Lotzstraat in Zuidschote klagen over barsten in woningen

Redactie KW

De bewoners van de Generaal Lotzstraat in Zuidschote hebben een open brief geschreven aan het Iepers schepencollege. Ze zijn het beu dat er geen aanpassingswerken gebeuren aan hun straat. Want door de slechte toestand ervan daveren auto’s en vrachtwagens door de straat, waardoor er barsten ontstaan in de woningen.

Bewoner Vincent Demyttenaere: “Al jaren wachten we op de verdere afwerking van het kruispunt Lizerne. Drie van de vier straten die op het kruispunt uitgeven, werden jaren geleden geasfalteerd. Maar de Generaal Lotzstraat ligt er nog altijd bij zoals in 1948. De kasseien vertonen heel wat verzakkingen, waardoor we extra overlast hebben.”

Schade

Door werken in de omgeving was er de jongste tijd ook extra verkeer in de Lotzstraat, waardoor de schade erger werd. “Vrachtwagens en auto’s rijden de bebouwde kom in volle snelheid binnen en veroorzaken zware trillingen, waardoor er bij meerdere buurtbewoners gebroken ruiten en barsten in de muren ontstaan zijn. De problemen werden al meermaals aangekaart op de verkeerscommissie van de stad Ieper. Maar verder dan een ‘we zullen eens komen kijken’, is er nog altijd niets gebeurd. De buurtbewoners vragen een oplossing. “Zoniet overwegen we om de stad Ieper in gebreke stellen”, aldus Vincent Demyttenaere.

Burgemeester Luc Dehaene had tot nu toe geen weet van de problemen: “De verkeerscommissie is niet de plek om dat soort zaken aan te kaarten. We gaan het bespreken op het schepencollege, maar een oplossing zal zeker niet meer voor dit jaar zijn.”

(P.L.)

Meer vanavond in het nieuws op WTV vanaf 18u00

Buurtbewoners Generaal Lotzstraat in Zuidschote klagen over barsten in woningen

Bekijk hier de reportage

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier