Buurtbewoners bezorgd over toekomstplannen De Meersen in Ieper

Redactie KW

De buurtbewoners van de site De Meersen in het centrum van Ieper hebben op een informatievergadering hun bezorgdheid geuit over de toekomstige bestemming van de site. In het complex komt een woon- en winkelcentrum. De buurt vreest voor parkeer- en mobiliteitsproblemen.

De omwonenden vroegen zich af of op de gerenoveerde site niet een ondergrondse parking kan aangelegd worden van twee lagen, in plaats van één. Zo zouden zij misschien een plaats of een garage kunnen aankopen. Burgemeester Luc Dehaene antwoordde dat dit zal afhangen van de private partner, maar dat de keuze van die partner mee bepaald zal worden door de voorstellen die hij doet op vlak van mobiliteit

Nood aan nieuw winkelcentrum

Andere vragen die de omwonenden zich stelden, hadden te maken met de privacy, bouwhoogte en laad- en lostijden, Ook werd de vraag gesteld of Ieper een nieuw winkelcentrum wel nodig heeft. Want nu staan er in het centrum van de stad verschillende winkelpanden leeg. Hierbij werd ook verwezen naar K in Kortrijk. Volgens burgemeester Dehaene gaat die vergelijking niet op. In Kortrijk gaat het om een oppervlakte van 34.000 m² winkelruimte, wat een tienvoud is van de winkelruimte die er in Ieper zal bijkomen. Men zal in Ieper mikken op handelszaken met een winkeloppervlakte van 250 tot 300 m². Dat zijn geen kleine winkeltjes, maar ook geen grote handelszaken zoals in het handelscentrum aan de Rijselpoort.

Wat de timing van het project betreft, moet de PPS-overeenkomst met de private partner in het najaar van 2013 afgesloten kunnen worden. De eerste steenlegging zou dan in de loop van 2014 kunnen gebeuren. De datum waarop het nieuwe woonwinkelcentrum de deuren kan openen, blijft nog een vraagteken.

Buurtbewoners bezorgd over toekomstplannen De Meersen in Ieper

Bekijk hier de reportage

(PL/BS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier