Buurt start campagne tegen verloedering Kosmos

Redactie KW

De buurtbewoners van de Kosmos langs de Rodebergstraat in Westouter starten met een nieuwe protestactie tegen de verloedering van het domein De Kosmos. Ze doen dat ter gelegenheid van Rodeberg-kermis, die vandaag start. Ze hebben affiches en een spandoek opgehangen, waarin ze protesteren tegen het feit dat het domein blijft verloederen.

Er worden – veelal ‘s nachts – mensen gezien die op het domein en in de gebouwen binnendringen. Er werd ook al heel wat uit het onbeheerde gebouw gestolen. Het gemeentebestuur liet wel in samenspraak met de curatoren een hoge afsluiting rond het domein plaatsen, maar dat schrikt hen blijkbaar niet af.

De buurtbewoners starten met een nieuwe affiche- en spandoekactie “in de hoop dat curatoren, banken en gemeentebestuur hun maatschappelijke verantwoordelijkheid opnemen, een visie op de toekomst van de Rodeberg in Heuvelland ontwikkelen en oog hebben voor veiligheid en openbare orde op de Rodeberg…”

De buurtbewoners zeggen: “Ook op de laatste verkoopdag werd de verkoop ingehouden. reeds vier jaar staat het domein Kosmos – ooit de trots van de streek – te verloederen.Als buurtbewoners zouden we graag snel een oplossing hebben voor de toekomst van de Kosmos en de Rodeberg in het algemeen. Na zo lange tijd leegstand, diefstal, plundering, lawaaihinder, brandstichting wordt het tijd voor een nieuwe wind op onze berg! Met deze affiche willen we op een ludieke manier – los van politiek – hopen op een snelle oplossing en verkoop van de Kosmos. Dat er vlug een nieuwe eigenaar kan komen. Een nieuwe positieve impuls voor onze streek. Passend in het huidige kader van zachte recreatie, passend bij de huidige bewoners en handelszaken!”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier