Buurt in Veurne blij omdat wegenwerken trucks weg houden

Redactie KW

Er zijn werken aan de gang aan de brug over de Lovaart in de Albert I-laan in Veurne. Het maakt buurtbewoner Mario Haelewyck best wel vrolijk: “Een hele maand geen last van lawaai en vervuiling door de duizenden vrachtwagens die in Veurne komen tanken”, zegt hij. “Deze wegenwerken zijn letterlijk een verademing. Mijn vensters zitten nu niet langer onder het roet.”

Tot maandag 18 mei worden in opdracht van het Agentschap Wegen en Verkeer de voegen van de brug over de Lovaart in de Albert I-laan in Veurne vernieuwd. Vrachtwagens kunnen de industriezone bereiken vanop de E40/A18 via de afrit 2 in Oostduinkerke, de Toekomstlaan en de Brugsesteenweg.

De wegomlegging van de huidige wegenwerken is voor Mario Haelewyck een bewijs dat de hinder door de vrachtwagens in het stuk tussen de kraterrotonde aan het Bakkerijmuseum en de brug over de Lovaart sterk kan worden verminderd. “Mijn voorstel is dat de vrachtwagens die uit de richting van Calais komen en die in Veurne willen tanken, afrijden in Veurne en de snelweg weer oprijden in Oostduinkerke”, zegt hij. “Omgekeerd kan het verkeer uit het binnenland afrijden in Oostduinkerke en weer oprijden in Veurne. Volgens mij zou dat het aantal vrachtwagens dat hier passeert al met een derde kunnen verminderen.”

Meer in Krant van West-Vlaanderen (editie Het Wekelijks Nieuws Kust)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier