Buurt in Actie: Buurtjournalisten brengen sfeer in Klokkeputwijk

Buurt In Actie - Kandidaat 2
Redactie KW

De wijk Klokkeput in Ettelgem bij Oudenburg dingt mee in de wedstrijd van Buurt in Actie. Focus/WTV, radio 2 en de krant van West-Vlaanderen zoeken de leukste projecten die wijken nieuw leven inblazen. De eerste huizen van de Klokkeputwijk staan er 18 jaar. De wijk is uitgegroeid tot een fenomeen. De kroostrijke gezinnen kennen elkaar allemaal, nieuwkomers worden speciaal verwelkomd en families gaan er zelfs samen op reis. In de Klokkeput zijn er ook drie jonge reporters die ervoor zorgen dat de hele wijk elkaar kent.

In de Klokkeputwijk van Ettelgem vind je vaak bewoners op straat en heel snel komt het dan tot een praatje dat wel eens uitloopt tot in de late uren. Niet alleen de volwassenen schieten goed op. De buurt is ook bijzonder kinderrijk. Drie kinderen hebben zichzelf benoemd tot buurtjournalist. Elke maand doen ze interviews met gezinnen uit de wijk die dan op de website van de Klokkeput worden gepubliceerd.

Vandaag gaan de drie op stap bij een jong gezin dat hier twee jaar geleden kwam wonen. De interviews en de foto’s van de buurtreportages worden op de website van de Klokkeput geplaatst. Alle buurtbewoners passeren de revue en de bedoeling is dat mensen elkaar zo beter leren kennen. Nochtans is er aan sociaal contact in de Klokkeput geen gebrek. Vaak zijn er samenkomsten van de wijkbewoners in een speciaal daarvoor uitgebouwd tuinhuisje.

Eind juli is er een groot feestweekend in de Klokkeputwijk. Elk jaar is het een succes. Het is aan de kijker om te beslissen of de Klokkeput en de drie buurtreportersde winnaar worden van de wedstrijd Buurt in Actie. Stemmen kan via www.focus-wtv.be.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier