Busworld ondertekent in Kortrijk contract voor busbeurs in Bogota en in Kiev

Redactie KW

Bij de openingszitting van Busworld 2013 in Kortrijk – de grootste busbeurs in Europa- donderdagavond ondertekende Busworld de contracten voor een nieuwe busbeurs in Bogota en in Kiev.

In Kortrijk Xpo gaat vrijdagmorgen Busworld, de grootse beurs voor cars en bussen open , maar donderdagavond werden tijdens de openingsceremonie in de Kortrijkse Stadsschouwburg officieel de contracten ondertekend voor een nieuwe busbeurs in Bogota in Colombia en voor Kiev in Oekraïne. De ambassadeurs van beide landen toonden zich opgetogen met de komst van de nieuwe beurzen.

Met de nieuwe beurscontracten bouwen Luc en Mieke Glorieux hun Busworld-concept verder uit in het buitenland. Eerder was Busworld ook al in o.a. China, India en in Turkije.

50ste beurs

Met de editie 2013 in Kortrijk is Busworld zo aan zijn 50ste internationale beurs toe, de 22ste in eigen land. De komende 5 dagen laten 390 standhouders de nieuwste ontwikkelingen zien op het vlak van toerismecars en bussen.

Familie Glorieux

De Kortrijkse burgemeester Vincent Van Quickenborne bracht tijdens de openingsreceptie in Xpo spontaan een lofrede uit aan het adres van de familie Glorieux – vader Luc en dochter Mieke – wiens verdienste het is dat Busworld in Kortrijk en over de wereld is gaan floreren, zei de burgemeester.

(JG, foto’s JG)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier