Busworld in 2010 ook in Rusland

Redactie KW

In Roeselare is zaterdagavond een intentieverklaring ondertekend, om in 2010 een editie van Busworld te houden in Rusland.

In Roeselare is zaterdagavond een intentieverklaring ondertekend, om in 2010 een editie van Busworld te houden in Rusland. Dat gebeurde door Mieke Glorieux van Busworld, en de Russische minister Valuriy Barulin. De beurs zou in 2010 plaatsvinden in Nizhny Noqgorod, het voormalige Gorki. De ondertekening van het verklaring gebeurde in het bijzijn van Minister van Ondernemen Vincent Van Quickenborne (OpenVLD), gouverneur Paul Breyne en burgemeester Luc Martens van Roeselare.

“Rusland is belangrijk voor ons omdat in de driehoek Rusland, China en India 59 procent van de wereldproductie van bussen te vinden is”, aldus Mieke Glorieux van Busworld. “We kozen voor Nizhny Nowgorod omdat Moskou te duur is en Sint-Petersburg te dichtbij ligt.” Busworld, de vakbeurs rond bussen, is intussen te vinden in Mumbai (India), Istanbul (Turkije) en Shanghai (China). Volgend jaar wordt het evenement voor het eerst ook in Sao Paulo (Brazilië) georganiseerd.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier