Busstation verhuist naar Stationsdreef

Redactie KW

Als de werkzaamheden aan het Stationsproject Roeselare zijn afgerond, opent De Lijn op de hoek van de Ardooise- en de Beversesteenweg een gloednieuw, ruim en comfortabel busstation met Lijnwinkel. Tot die tijd verhuizen het busstation en de Lijnwinkel naar het begin van de Stationsdreef.

Vanaf 15 februari houden de stads-, streek- en belbussen van De Lijn niet langer halt onder het spoorwegviaduct, maar aan het begin van de Stationsdreef. Onder het spoorwegviaduct zal er zo ruimte zijn voor de werken die er nu al aan de gang zijn.

Fietsenstalling blijft, veiligheid voorop

De fietsenstalling verhuist niet, zodat de fietsers voor hun fietsen een beschutte plaats blijven vinden onder het spoorwegviaduct. Niet alleen het comfort wordt bewaakt, ook hun veiligheid staat voorop: zij lopen – samen met alle andere voetgangers – over het Stationsplein naar het busstation zonder auto’s te kruisen. De weg die onder het spoorwegviaduct de Beversesteenweg verbindt met de Sint-Amandsstraat, is immers al een tijdje weken afgesloten voor het autoverkeer.

Ook voor automobilisten is het busstation vlot bereikbaar. Bovendien blijft pok de parking aan de Stationsdreef toegankelijk.

Uitgebreide versie in Krant van West-Vlaanderen (Editie De Weekbode Roeselare) van vrijdag 12 februari 2010

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier