Buslijnen onderbroken door werken N8

Redactie KW

Het zal wat kunst- en vliegwerk worden voor wie vrijdag 11 of maandag 14 september met de bus naar Ieper moet, want op die twee dagen wordt het busverkeer op de lijn 50 volledig onderbroken tussen Elverdinge en de Ieperse Noorderring. De bus kan dan langs de N8 niet passeren omdat er asfalteringswerken aan de gang zijn. Er zijn geen alternatieve haltes voorzien.

Op vrijdag 11 september zijn alle haltes tussen Woesten en de Ieperse Noorderring afgeschaft, de halte Woesten-dorp wordt w nog bediend.

Op maandag 14 september kan de bus al weer rijden tussen tussen Woesten en Elverdinge en worden de haltes Woesten Elverdingestraat, Elverdinge De Leegte, Elverdinge Wandeling en Elverdinge Dorp wel al weer bediend, alle haltes vanaf Elverdinge Kerk tot en met Brielen Omloopstraat blijven die dag gesloten.

Alternatieven

Wie vanuit Elverdinge op die dagen toch per se met het openbaar vervoer naar Ieper wil, kan zich gelukkig nog wat behelpen met de buslijn 51, die niet volledig wordt onderbroken.

Zo blijft de bus van 06.51 uur in Elverdinge met bestemming Ieper volledig normaal rijden

De bus naar Poperinge van 07.52 uur in Elverdinge zal op vrijdag de haltes Brouwerij, Kerk en Dorp niet aandoen en pas starten aan Elverdinge Wandeling. Je kan daar opstappen richting Woesten-Poperinge Station (08.09), waar je met lijn 60 kan aansluiten naar Ieper. Op maandag kan je voor deze oplossing ook opstappen aan Elverdinge Kerk of Dorp, want dan valt op deze lijn enkel de halte Brouwerij weg.

Terug naar huis kunnen de scholieren zowel op vrijdag als maandag met de bus om 16.30 uur op Ieper Markt (Lijn 51), richting Hoogstade Linde. Alle haltes van Brielen Omloopstraat tot en met Elverdinge Brouwerij worden niet bediend, maar je kan wel afstappen vanaf Elverdinge Kerk .

Stippen we ten slotte nog aan dat, wat de lijn 51 betreft, de bus van Poperinge (17.15 uur) naar Ieper normaal rijdt tot en met Elverdinge Kerk, om dan via een omweg naar Ieper door te rijden.

Tijdens het weekend verloopt het busverkeer tussen Ieper en Veurne volledig normaal. .(JRE)

Uitgebreide versie in Krant van West-Vlaanderen (editie Het Wekelijks Nieuws West) van 11 september 2009.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier