Bushalte krijgt nieuwe naam na klacht van OCMW

Redactie KW

In Lauwe bij Menen zorgt een bushalte voor commotie. De bewoners van een nabijgelegen rust- en verzorgingstehuis zijn namelijk niet te spreken over de naam van de halte. Die luidt ‘Gerardusgesticht’, en de Vervoersmaatschappij De Lijn begrijpt de commotie niet, want de halte heet al jaren zo. Maar na een klacht van het OCMW Menen zal de naam van de halte nu toch veranderen.

Gerardusgesticht, dat staat sinds een paar weken in grote letters te lezen op het nieuwe bushokje dat de Lijn onlangs heeft geplaatst in de Deken Darrasstraat in Lauwe. Maar de bewoners van het nieuwe rusthuis Indigo, vlakbij het bushokje, vinden dat het woord gesticht hier niet op zijn plaats en vragen wat respect voor de ouderen.

Gesticht

Vervoersmaatschappij de Lijn wijst erop dat de halte Gerardusgesticht eigenlijk al jaren bestaat, maar nu veel meer in het oog springt. De naam verwijst naar het gelijknamige rusthuis 100 meter verderop dat tegen de vlakte gaat voor een nieuwbouw. In 1891 was het woord gesticht blijkbaar gemeengoed maar de tijden zijn intussen veranderd.

Nieuwe naam

In het bushokje zelf hangt intussen al een dienstregeling met de nieuwe naam van de bushalte: Deken Darrasstraat. De Lijn liet intussen weten dat ze ook de grote letters bovenaan het hokje zo snel mogelijk zal vervangen. (LOR)

-Meer hierover vanavond in het nieuws op WTV vanaf 18 uur en stipt om 22 uur-

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier