Busbouwer VDL uit Roeselare grijpt naast groot contract

Redactie KW

Busbouwer VDL uit Roeselare, het vroegere Jonckheere, grijpt naast een grote bestelling van de Brusselse openbare vervoersmaatschappij MIVB.

Het order van 172 bussen gaat naar een Duitse constructeur. Het mislopen van de bestelling is een bittere pil voor VDL, dat nu hoopt op nieuwe bestellingen bij de Lijn en de Waalse vervoersmaatschappij TEC. Peter Wouters(VDL Bus Roeselare NV): “Ik denk dat we heel goeie offerte hadden. Het is een bittere pil om slikken op een moment dat de economie minder draait en in Europa minder bussen gekocht worden.”

In februari moest VDL ook al genoegen nemen met maar een kleine deelbestelling voor De Lijn. Meer dan de helft van dat order werd toegewezen aan het Franse Irisbus. De bestelling van de MIVB, goed voor zo’n 50 miljoen euro zou in Roeselare gezorgd hebben voor een half jaar werkzekerheid. De Roeselaarse busbouwer stelt nu al zijn hoop op andere aanbestedingen bij onder meer de Waalse vervoersmaatschappij TEC. Er is ook nog een offerte voor nieuwe hybride bussen voor De Lijn.

Reactie vakbond

Steven Van Eeckhoutte (ABVV-Metaal): “”Het ABVV betreurt dat een Duitse firma het order in de wacht sleept. We vermoeden dat de productie in Roemenië zal gebeuren. Volgens ons worden de plaatselijk bedrijven buiten spel gezet, terwijl de metaalsector hier het ook heel moeilijk heeft.”

(BS/LD)

Busbouwer VDL uit Roeselare grijpt naast groot contract

Bekijk hier de reportage

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier