BURO II wint prijs op prestigieus World Architecture Festival in Barcelona

BURO II wint prijs op prestigieus World Architecture Festival in Barcelona (FOTO Buro II)
Redactie KW

Het Belgische architectenbureau BURO II heeft in het Spaanse Barcelona een prestigieuze prijs gewonnen met het project ‘Baiyun International Convention Centre’ in China. Buro II, met vestigingen in Roeselare, Gent, Brussel en China werd winnaar in de categorie ‘openbare gebouwen’ op het World Architecture Festival.

Het bekroonde project is het ontwerp van een congrescentrum in China. Het congrescentrum is in totaal 300.000 m² groot en omvat drie gebouwen met congresfaciliteiten met auditoria voor 2.500, 1.000 en 500 personen. D twee gebouwen aan de buitenkant omvatten hotels met elk 500 of 600 kamers. In het interieur smelten de westerse en Chinese cultuur samen.

“Voor een architectenbureau is dit als het winnen van de Gouden Palm in Cannes”, klinkt het bij Buro II. De jury koos het project omdat het erin slaagt de enorme schaal van dit project te doorbreken door de natuur te integreren in het ontwerp.

In Barcelona werden nog andere prijzen uitgereikt in categorieën zoals housing, offices en energy waste & recycling’. Andere genomineerde projecten op het World Architecture Festival zijn het Oslo Opera House, het Olympic Sculpture Parc in Seattle, het Smithsonian Museum in Washington. De internationale jury zetelde onder het voorzitterschap van Lord Norman Foster.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier