Buro II en Archi+I gaan samenwerken

Redactie KW

2008 was voor het Roeselaarse architectenbureau Buro II een schitterend jaar. Buro II won immers een wereldarchitectuurprijs in de categorie openbare gebouwen. Met de doorgedreven samenwerking met het Brusselse bureau Archi+I dienen zich nieuwe uitdagingen aan in 2009.

“Buro II en Archi+I gaan fusioneren”, vertelt Hendrik Vermoortel van Buro II. “Deze fusie klopt inhoudelijk want beide bureau’s zijn complementair: Buro II heeft West-Vlaamse roots en kent de regionale context. Archi+I is gegroeid in Brussel in een grootstedelijke omgeving. Deze aanvullende expertise vormt een belangrijk raakpunt van beide ontwerpteams en biedt een breed en onontgonnen veld voor de creativiteit en innovatie die nodig is in deze veranderende samenleving. Zo vinden we elkaar terug in dezelfde domeinen, maar vanuit een verschillende invalshoek: architectuur, interieur en ruimtelijke planning. Bovendien zal dit gebeuren binnen eenzelfde bedrijfsfilosofie. We willen geleidelijk aan komen tot een ver doorgedreven vorm van inhoudelijke en organisatorische afstemming waardoor het partnerschap meer kansen krijgt.”

“Beide bureau’s gaan over tot een doorgedreven samenwerking en blijven naast elkaar bestaan. De fusie is tegelijk een verdere stap naar professionalisering. Buro II bestaat 30 jaar, Archi+I 25 jaar. Dat betekent dat heel wat kennis is opgebouwd. Deze fusie betekent nog meer kennis in huis, nog meer ruimte voor expertise. De aanwezigheid van projectmanagement, quality surveillance, engineering, werfcoördinatie, ontwerp, ruimtelijke onderzoek, planning, interieur, enzovoort leidt tot een nog grotere garantie voor de klant naar projectbehandeling van a tot z.” (VV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier