Burgerschool Roeselare etaleert conditie dankzij Start to Run via stratenloop

© STEFAAN BEEL
Redactie KW

Ongeveer 800 leerlingen, leerkrachten en ouders van de Burgerschool in Roeselare namen vrijdagnamiddag deel aan een stratenloop. Die was het hoogtepunt van een maandenlange conditionele voorbereiding en kadert volledig in het Start to Run-programma waar ze sinds begin september mee bezig zijn.

Het is de tweede keer dat de school deelneemt aan Start to Run. Vijf jaar geleden was dat ook al eens het geval. “We willen onze leerlingen een ondernemende geest bijbrengen”, vertelt Bjorn Knockaert die zich bezighoudt met het project. “Een ondernemende geest kan enkel in een gezond lichaam. Daarom onze deelname aan het project. We willen fitte leerlingen die 5 kilometer kunnen lopen, dat is ook de afstand die vandaag afgelegd moest worden.”

“Met de stratenloop wilden we ons project aan de buitenwereld laten zien en dat is denk ik gelukt. Voor ons is het project geslaagd als de leerlingen achteraf vol voldoening kunnen zeggen dat ze het gehaald hebben.” Na afloop werden de beste lopers gehuldigd in de school.

Meer in Krant van West-Vlaanderen, editie De Weekbode Roeselare.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier