Burgers en handelaars Wervik voeren actie tegen aanhoudende criminaliteit

Redactie KW

Voor aanvang van de gemeenteraad gisteravond in Wervik was er onder de slogan ‘Burgers en handelaars zijn bang’ een actie naar aanleiding van de aanhoudende criminaliteit in de grensstad.

Het ging om een initiatief van uitbater Hans Gevers van café Labyrinth in de Vlamingenstraat. Er verzamelden op de Steenakker maar zo’n 25 mensen.

Aan de ingang van het stadhuis werd pamfletten uitgedeeld. De groep werd ontvangen door een deel van het schepencollege en de vertegenwoordigers in de politieraad. Hans Gevers drong aan op meer politiepatrouilles, vooral dan tijdens het weekend. “Er wordt niet veel tegen de criminaliteit gedaan’, liet de cafébaas horen.

Klok rond permanentie

Maandagavond vond een lokaal veiligheidsoverleg plaats. Tijdens dat lokaal veiligheidsoverleg met alle politieke partijen is afgesproken dat er om het kwartaal zo’n vergadering komt. “Er is afgesproken dat ik ga opvragen wat het de stad zou kosten om elke dag de klok rond permanentie van de politie op ons grondgebied te hebben”, aldus de burgemeester. “Het moet natuurlijk allemaal betaalbaar blijven. Een 24 uren-permanentie geeft geen garantie dat er niks meer kan gebeuren.”

(EDB)

Burgers en handelaars Wervik voeren actie tegen aanhoudende criminaliteit

Bekijk hier de reportage

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier