Burgemeesterswissel in Lendelede

Redactie KW

Morgen legt Carine Dewaele de eed af als nieuwe burgemeester van Lendelede. Ze volgt Georges Gheysens op, die 66 jaar is en het wat rustiger aan wil gaan doen. De nieuwe burgemeester wil dicht bij de mensen staan en een aantal grote projecten die in de steigers staan afwerken.

Burgemeester Gheysens is fier op een aantal realisaties, zoals het nieuwe sociaal huis en de feestzaal. Hij is ook blij dat op 24 december het doek definitief valt over het fel betwiste Stevanstort. Opvolger Carine Dewaele wil net als haar voorganger een vlot bereikbare burgemeester zijn, die goed kan luisteren naar de noden van de inwoners.

Op haar lijstje staan onder meer de afwerking van de tweede sporthal en de aanleg van een kluifrotonde op het kruispunt van de Rijksweg en de Groenstraat. Maar hét project van de toekomst is de reconversie van de oude Nelcasite.

Veel vrije tijd zal de nieuwe burgemeester niet meer hebben, de oude daarentegen wel. Hij wil zich naar eigen zeggen meer gaan verdiepen in het spirituele.

Burgemeesterswissel in Lendelede

Bekijk hier de reportage

(BS/JV)

Meer in het WTV-nieuws vanaf 18u00.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier