Burgemeester Zedelgem “Breng gestolen geld terug”

Redactie KW

De burgemeester van Zedelgem Patrick Arnou roept personen, die zaterdagavond in de Ruddervoordsestraat geld van straat graaiden, op om hun buit terug te brengen.

Het geld kwam uit een kluis die door vluchtende dieven werd gedropt. Die werd eerder die avond uit een huis in Torhout gestolen. Er werd lustig op los gegraaid, maar de burgemeester vraagt nu om het geld terug te geven aan de rechtmatige eigenaar. Daarvoor werpt hij zichzelf op als inzamelpost. “Ik heb het lastig dat zoveel mensen iets nemen dat eigenlijk van iemand is. Bovendien is het strafbaar om het geld op te pikken, met de bedoeling het te houden. Er zal dan ook een onderzoek worden geopend”, aldus Arnou.

Anonimiteit

Hij doet daarom een oproep om het geld terug te brengen. “Ik wil het inzamelen, doorgeven aan de politie en beloof anonimiteit. Ik hoop dat deze oproep snel beantwoord wordt. Het is niet de bedoeling dat het geld nog vele weken bewaard wordt door de vinders.”. De voorbije dagen werd al 11.000 euro spontaan terug gebracht, maar volgens de burgemeester ligt het verloren bedrag een pak hoger.

(Belga)

Burgemeester Zedelgem

Bekijk hier de reportage

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier