Burgemeester wil Tour naar Rodenbachstad, ook Ieper geïnteresseerd

Redactie KW

Roeselare wil in 2010 de Tour de France naar de stad te halen. Burgemeester Luc Martens trok daarvoor vanmiddag naar Parijs om de mogelijke opties te bespreken. Ook een delegatie uit Ieper wordt volgende week bij de organisatie van de Ronde van Frankrijk verwacht.

“We zijn uitgenodigd op de hoofdzetel van de organisatie die instaat voor de Tour de France,” zegt Martens. “Wij gaan daar de kandidatuur van Roeselare verdedigen om in 2012 ofwel een aankomst, ofwel een vertrekpunt te kunnen zijn. We gaan ons dossier en onze argumenten daar voorleggen.”

Net als in Waregem drie jaar geleden zou 2012 voor Roeselare een symbolisch ‘Tour de France’-jaar kunnen worden, want dan is het precies 100 jaar geleden dat Rumbekenaar Odiel de Fraye als eerste Belg de Ronde van Frankrijk won.

Ook Ieper stelt zich kandidaat voor een rit. Volgens burgemeester Martens kan eventueel een compromis gevonden worden door een tijdrit tussen beide steden te organiseren. Pas in de loop van volgend jaar zou de knoop doorgehakt worden.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier