Burgemeester wil “Dubaï”toren bij golfterrein Ter Hille

Redactie KW

Als alles volgens plan verloopt heeft Koksijde tegen 2020 zijn eigen “Dubai” toren. Het nieuwe gebouw zou aan de rand van Oostduinkerke komen, dicht bij het nog aan te leggen golfterrein Hof ter Hille. Het wordt meer dan een prestige project want Burgemeester Marc Vanden Bussche heeft al een duidelijke visie op de invulling: “Beneden een commercieel centrum met kinderopvang, een hotel, kantoren en daar boven appartementen voor de eigen inwoners, tweedeverblijvers en senioren.”

Er komt een architectuurwedstrijd om een topontwerper aan te trekken. Dat is dan weer een extra troef om het project gefinancierd te krijgen door privé investeerders, zegt hij

Maar andere voorbeelden van spectaculaire hoogbouw aan de kust, zoals de Residentie Twenty One met 18 bouwlagen in Oostduinkerke en het Europacentrum in Oostende met 35 verdiepingen worden niet door iedereen gewaardeerd. En ook tegen het ruim 100 meter hoge nieuwe Knokse casinoproject van Steven Holl is er protest. Er zou dus wel nog eens heel wat water naar de zee kunnen vloeien.

Meer hierover? Klik op Video. Focus-WTV: nieuws van hier!

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier