Burgemeester Wervik laat Franstalige borden circus Zavatta verwijderen

© Circus Zavatta
Redactie KW

Burgemeester Youro Casier (SP.A) geeft het stadspersoneel vandaag opdracht om Franstalige borden van het circus Zavatta te laten verwijderen.

De eentalige borden hangen onder meer in de Brugstraat, Sint-Medardusstraat en Koestraat. Circus Zavatta voorziet vanaf woensdag vier voorstellingen in het naburige Wervicq-Sud. Volgens de burgemeester deed dat circus bij de stad alvast geen aanvraag om dergelijke borden op te hangen. Hij verwittigde de politie. Er zal een GAS-boete worden toegepast.

Een Gemeentelijke Administratieve Sanctie voor circusborden wordt alvast een primeur. Het valt op dat het circus Zavatta voor haar voorstellingen uitsluitend borden ophing in die straten waarvan veel Franse automobilisten van en naar Wervicq-Sud voor het werkverkeer richting de industriezone van Komen gebruik van maken.

“Liever in het Nederlands”

“Natuurlijk betreur ik dat er dergelijke uitsluitend Franstalige borden in enkele straten hangen”, zegt schepen van Cultuur Sanne Vantomme (N-VA). “We zouden natuurlijk liever hebben dat dit circus in het Nederlands communiceert. Blijkbaar gaat het om een heel gerenommeerd circus.”

(EDB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier