Burgemeester vraagt onderhoud met gewest na dodelijk ongeval Brugsesteenweg

Redactie KW

Naar aanleiding van het ongeval donderdagochtend op het T-kruispunt van de Toekomstlaan met de Brugsesteenweg in Veurne waarbij een dode viel, vraagt de Veurnse burgemeester Jan Verfaillie dringend een onderhoud met de dienst Wegen van het Vlaams gewest.

“Begin augustus liet een 69-jarige vrouw er het leven, toen haar wagen op hetzelfde kruispunt langs achteren werd aangereden door een vrachtwagen. Vandaag laat een 29-jarige vrouw, een moeder van twee dochtertjes van één en vier jaar oud, het leven op dezelfde plek. Er is dus degelijk iets mis met de verkeersveiligheid op dat T-kruispunt. Hoewel gewestwegen mijn bevoegdheid niet zijn als burgemeester van Veurne, wil ik hier toch mijn verantwoordelijkheid nemen”, zegt de Veurnse burgemeester en Vlaams parlementslid Jan Verfaillie.

“We moeten aan tafel gaan zitten om te kijken hoe we dat kruispunt veilig kunnen maken. Misschien moet er wel een rotonde komen. Ik weet het niet; daarom dat ik het vraag aan de bevoegde diensten. We mogen evenwel niet langer wachten en de kans lopen dat er zich nog meer dodelijke ongevallen voordoen”, aldus Verfaillie. (Bron: Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier