Burgemeester Vanden Bussche stelt nieuwe bewindsploeg Koksijde voor

Redactie KW

In Koksijde heeft burgemeester Marc Vanden Bussche zijn nieuwe bewindsploeg voorgesteld.

“We hebben dezelfde coalitie als Antwerpen, maar hier is de Open VLD de grootste fractie,” grapte hij bij de voorstelling. “Met CD&V op de Lijst van de Burgemeester hadden we een volstrekte meerderheid, maar we hebben toch N-VA mee aan boord genomen…”

Marcus Vanden Bussche, voor de komende zes jaar opnieuw burgemeester van de gemeente Koksjidje, stelde maandagavond zijn bewindsploeg voor.

De burgemeester begint straks zijn vierde ambtstermijn. Maandag werd de kandidatuur van zijn burgemeesterschap door de minister aanvaard, maar hij moet wel nog de eed afleggen bij de gouverneur.

Luc Deltombe (Open VLD) wordt voorzitter van de gemeenteraad, Jan Loones (N-VA) is de komende drie jaar eerste schepen. Verder zijn er schepen Albert Serpieters (CD&V), voorzitter VVV Charlotte Castelein (Open VLD), Greta Delie (Open VLD), voorzitter OCMW en schepen ) en de schepenen Dirk Dawyndt (Open VLD), Lander Vanhove (Open VLD), Dorinne Geerssens (CD&V).

Guido Decorte (CD&V), gemeenteraadslid en blijft gedeputeerde bij de provincie waardoor Albert Serpieters schepen wordt, schepen Stefanie Anseeuw (Open VLD wordt eerste schepen na het ontslag van Jan Loones en Rit Gantois wordt schepen in 2016 in opvolging van haar partijgenoot Jan Loones.

(EDK, foto EDK)

Meer in Krant van West-Vlaanderen, editie Het Wekelijks Nieuws Kust.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier