Burgemeester Vanden Bussche blij met het binnenhalen organisatie WK Cyclocross

Redactie KW

In 2012 komt het WK Cyclocross naar Koksijde. Eerder al raakte bekend dat datzelfde Koksijde de opnamelocatie wordt van de nieuwe telenovelle van VTM. En intussen krijgt Koksijde honderden kijklustigen op bezoek die op het strand naar de zeehonden komen kijken… De kustgemeente lijkt niet uit het nieuws weg te branden. Burgemeester Marc Vanden Bussche (LDD) wrijft zich in de handen?: „Toerisme, en nog eens toerisme. Dat hebben we nodig”, zegt hij. „Onze droomfabriek aan de kust.”

Eind vorige week kondigde Koksijde ook aan dat in 2012 het WK Cyclocross weer naar de gemeente komt.

„Inderdaad. We hadden zware concurrentie van Luxemburg, zodanig zelfs dat wij dachten dat 2012 voor ons problematisch zou worden. De ondervoorzitter van het UCI is bovendien een Luxemburger. Maar wij hadden een goed dossier. Wat de doorslag zal hebben gegeven, is het bedrag dat wij hebben aangeboden. Luxemburg had ergens 600.000 euro geboden, wij 750.000 euro.”

Nog meer belangstelling voor Koksijde, ondermeer voor de opnames van David, de nieuwe telenovelle van VTM.

“Intussen hebben we de scenaristen van David al op sleeptouw door Koksijde genomen. We weten dat de kijkers daarna in de voetsporen van de vedetten willen stappen. Een toeristische gemeente als Koksijde kan daar veel uit halen. We moeten niet investeren in industriezones – die hebben we niet – of in windmolens en zo, dat moeten we allemaal niet hebben. Toerisme en toerisme, dat hebben we nodig.” (Tom Vandenabeele)

Uitgebreide versie in Krant van West-Vlaanderen (editie Het Wekelijks Nieuws Kust) van 6 februari 2009.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier