Burgemeester Vandecasteele wil ook vierdagenwerkweek invoeren

Het Oostendse stadsbestuur wil de vierdagenwerkweek invoeren
Redactie KW

In Oostende wil het stadsbestuur een vierdagenwerkweek invoeren voor het personeel. Ambtenaren van de stad zouden dan 9,5 uur per dag moeten werken en bijgevolg één dag extra thuis zijn per week.

Het stadsbestuur wil nu zo snel mogelijk samenzitten met de vakbonden om het voorstel te bespreken. 700 ambtenaren die op het stadhuis werken zouden kunnen genieten van de nieuwe regeling. Gisteren heeft ook het ABVV opgeroepen om steeds vaker te kiezen voor de vierdagenwerkweek zonder loonverlies.

“Er is geen ruimte voor een loonsverhoging, maar we kunnen de mensen wel de mogelijkheid geven om hun uren te concentreren op vier dagen. Op die manier is men drie dagen thuis. We kunnen de vierdagenweek perfect invoeren zonder dat dit nadelig zal zijn voor de dienstverlening”, maakt burgemeester Jean Vandecasteele zich sterk. Het stadspersoneel zou niet minder uren moeten werken, maar wel tot negen uren per dag presteren.

Het voorstel van Vandecasteele kwam er nadat de socialistische vakbond ABVV eerder deze week een voorstel in die zin lanceerde. “Maar in Oostende waren wij dit idee al enkele jaren aan het voorbereiden”, zegt Vandecasteele.

Later vandaag krijgt u een videoverslag op deze website en op Focus-WTV. Krant van West-Vlaanderen, editie De Zeewacht, besteed deze week ook uitgebreid aandacht aan het Oostendse voorstel.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier