Burgemeester Vandecasteele presenteert actiepunten na veiligheidsrapport De Ruyver

De stad Oostende wil 20 extra politiemensen van de minister van Binnenlandse zaken. De nieuwe inspecteurs moeten de kernen van georganiseerde criminaliteit in de stad terugdringen.
Redactie KW

Burgemeester Jean Vandecasteele presenteerde een reeks maatregelen naar aanleiding van het veiligheidsrapport van Brice De Ruyver. Hij herhaalt dat het sluiten van de uitgaansbuurt in de Langestraat geen optie is.

Uit het rapport van Brice De Ruyver leidden het stadsbestuur en het Sociaal Huis concrete actiepunten af. „Oostende kampt met een aantal bovenlokale veiligheidsproblemen”, stelt burgemeester Vandecasteele.

„Met name het terugdringen van mogelijk harde kernen van georganiseerde criminaliteit vergt een continue bovenlokale politiezorg. We zullen daarom de minister van Binnenlandse Zaken vragen tot eind 2010 20 manschappen naar Oostende af te delen. Op termijn moet het kader van de lokale politie verhoogd worden. Tegen eind 2010 zal het stadsbestuur een volledige bezetting van de KUL-norm garanderen en aan de hogere overheid wordt gevraagd deze norm te verhogen.”

Langestraat niet sluiten

„Er komt een Raad voor Bestuurlijke Handhaving”, vervolgt de burgemeester. „De sluiting van de uitgaansbuurt in de Langestraat is geen optie voor het stadsbestuur. Er zullen alvast vier extra personeelsleden ingezet worden om gemeentelijke administratieve sancties uit te schrijven voor hondenpoep, overlast, wildplassen en sluikstorten. Aan de minister van Justitie zullen we een dringende vraag stellen over de manier waarop het gerechtelijk apparaat omgaat met recente gewelddelicten.”(HH)

Uitgebreide versie in Krant van West-Vlaanderen (editie De Zeewacht) van 20 februari 2009.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier