Burgemeester van Zwevegem negeert duikverbod kanaal Bossuit-Kortrijk bij opening bar

Redactie KW

Om de opening van een gelegenheidsbar niet ongemerkt voorbij te laten gaan, sprong burgemeester Doutreluingne bij wijze van stunt in het kanaal Bossuit -Kortrijk en negeerde zo het duikverbod.

De Zwevegemse burgemeester Marc Douterluingne werd zaterdagmiddag gevraagd om langs het kanaal een gelegenheidsbar te openen. De burgemeester wilde aan die opening een ludieke toets geven, door meer malen in het kanaal te springen.

Een stunt waar hij achteraf wel een beetje spijt van heeft. Er is ondertussen wat commotie ontstaan omdat het verboden is in het kanaal te zwemmen of te springen. “Het was zeker niet de bedoeling om de reglementering aan mijn laars te lappen, integendeel. Ik vroeg op 23 augustus schriftelijke toelating aan het bevoegd bestuur en tijdens de mondelinge toelichting die volgde was er niets die een eventuele weigering liet vermoeden.”

Toch kreeg de burgemeester uiteindelijk geen toelating om in het water te springen, maar de burgemeester zag die mail waarin dat werd meegedeeld, niet meer op tijd.

(GV, foto GV)

Meer in Krant van West-Vlaanderen, editie Kortrijks Handelsblad.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier