Burgemeester van Westvleteren loopt marathon in Valencia

© Stephan Mourisse met zoon Victor en dochter Marie. (Foto RVL)
Redactie KW

Op zondag 17 november nam burgemeester Stephan Mourisse samen met enkele vrienden en tweeling Victor en Marie deel aan de 33ste Divina Pastora Marathon van Valencia. Deze marathon trekt jaarlijks tienduizenden sportievelingen.

“Toen wij er verbleven werd er in Valencia over niets anders gesproken dan over de marathon. Overal waar we kwamen was dit het gespreksonderwerp. Valencia is op zich al een hele mooie stad, maar door het lopen hebben we toch wel hele mooie plekjes gezien!”, vertelt Stephan Mourisse.

“Voor mij is dit avontuur eigenlijk begonnen als weddenschap onder vrienden. Enkele vrienden van mij liepen tijdens de voorbereiding op deze marathon wel 80 kilometer per week en pasten hun voedingsgewoontes aan. Omwille van mijn drukke job als notaris en de politiek haalde ik hoogstens 15 kilometer per week. Mijn voedingsgewoontes heb ik er ook niet speciaal aan aangepast, geen tijd!” (lacht)

Uiteindelijk haalde Stephan de eindmeet na vier en een half uur, met dank aan de vele toeschouwers langs het parcours. “Zij schreeuwen je letterlijk naar dit succes!”

(NDO)

Lees meer in Krant van West-Vlaanderen, editie Wekelijks Nieuws West

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier