Burgemeester van Oostrozebeke heeft voetbalcomplex zonder vergunning uitgebreid

© KRANT VAN WEST-VLAANDEREN
Redactie KW

In Kortrijk werd dinsdag het proces tegen burgemeester Jean-Marie Bonte van Oostrozebeke (CD&V) opnieuw uitgesteld.

Burgemeester Bonte moet zich samen met twee aannemers verantwoorden omdat ze drie jaar geleden sportcentrum De Mandelmeersen hebben uitgebreid met een vierde voetbalterrein zonder vergunning. Ze hadden ook geen toelating voor de ophoging van de Mandelvallei.

Toegehapt voor gratis aarde

De gemeente Oostrozebeke zou toegehapt hebben omdat de aannemer gratis aarde kon leveren. Van de stedenbouwkundig inspecteur van de provincie West-Vlaanderen moest de opgevoerde grond aan De Mandelmeersen terug afgegraven worden.

Intussen 99% van de werken uitgevoerd

Dinsdag kon de zaak opnieuw niet behandeld worden tot groot ongenoegen van de openbaar aanklager. Volgens de verdediging werden intussen 99 procent van de afgesproken werken uitgevoerd. Dat staat zo genoteerd in een proces verbaal, dat pas op 1 oktober werd opgesteld. “Er moeten nog grote steenbrokken verwijderd worden maar we mogen daar niet graven”, klonk het bij de verdediging. De betrokken partijen, de openbaar aanklager en de rechter zullen nu zelf een kijkje gaan nemen in Oostrozebeke om te kijken hoe de zaak eindelijk kan opgelost worden. Op 3 december wordt het proces voortgezet.

(BELGA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier