Burgemeester van Koksijde blijft woedend over ‘lelijk toeristisch bord’: “160.000 euro en ze trekken op niks”

Redactie KW

Langs de Vlaamse autosnelwegen werden 39 verouderde toeristische borden vervangen en dat zorgde – en zorgt nog altijd – voor gemor bij heel wat burgemeesters die blijven vinden dat ze dit dure project door hun strot geramd kregen.

Vooral Marc Vanden Bussche (Open VLD), burgemeester van Koksijde, is niet mals voor het prestigeproject van Vlaams minister voor Toerisme Geert Bourgeois. Gisteren fulmineerde hij als Vlaams Parlementslid in de Commissie Toerisme in het Vlaams Parlement. Hij neemt het niet dat er 160.000 euro werd betaald voor het ontwerp door het Gentse bureau Exponanza en het maken van de foto’s door topfotograaf Carl De Keyzer. “Want nog trekken die borden op niks”, wond hij er geen doekjes om. “Het was voor De Keyzer zelfs nog te veel gevraagd om eens terug te komen wanneer de zon wél scheen in Koksijde.” Want nu hangt boven de Koksijdse kust een grauwe hemel op de foto, en erg aanlokkelijk oogt dat niet.

Op het tweede beeld zien we een kindje bij een golfterrein. “Met de helft van het gras uitgeklopt”, aldus Vanden Bussche. “En de paardenvisser zit op een paard zonder kop.”

“Een gemiste kans”

Jan Verfaillie (CD&V), voormalig burgemeester van Veurne, trad Vanden Bussche gisteren enigszins bij. “Een gemiste kans”, noemt hij het, want “er zit geen leven in de foto’s en de torens zijn maar half in beeld gebracht.”

Minister Bourgeois wuift de kritiek weg. Volgens hem hebben alle betrokkenen wel degelijk de kans gehad om opmerkingen te formuleren en is het de logica zelve dat aan het paardenlijf geen koeienkop zal zitten.

(FJA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier