Burgemeester van Izegem: “West-Vlaamse horeca in greep van maffia” (VIDEO)

Redactie KW

Er moet een actie in heel de provincie komen om de Albanese maffia een halt toe te roepen. Dat is het parket van Kortrijk samen met de burgemeesters van de politiezone Riho overeengekomen.

Het was burgemeester Bert Maertens van Izegem die had aangedrongen op dat overleg. In Izegem laat de Albanese maffia al enkele jaren van zich horen in de uitgaansbuurt. De bendes persen horecabazen af om zogezegd hun zaak te beschermen, ook vechtpartijen schuwen ze niet. Ook elders in de politiezone zijn de bendes actief en uit onderzoek blijk dat ook Ingelmunster, Ledegem, Kortrijk, Torhout en Oostende last hebben van dezelfde of andere Albanese bendes. Op het overleg vanmorgen is daarom beslist om het ruimer aan te pakken.

Gouverneur moet coördineren

Burgemeester Bert Maertens : “Wij hebben afgesproken om het probleem op hoger niveau te tillen. Het is zo dat het probleem zich niet alleen in onze politiezone afspeelt, maar bijvoorbeeld ook in het noorden van de provincie. Wij gaan overleggen met andere gemeentes en ik hoop dat de gouverneur een coördinerende rol kan opnemen. We zullen hem daarover aanspreken”.

Gouverneur Carl Decaluwé is het idee alvast genegen.

(J.G., K.B., A.D.)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier