Burgemeester van Bredene wil betonnen kinderzwembadje bouwen op de vloedlijn

Redactie KW

Burgemeester Steve Vandenberghe van Bredene heeft een actieplan gelanceerd met voorstellen om de kust aantrekkelijk te houden.

Zijn denkoefening telt meer dan twintig soms verregaande voorstellen. Het gaat om een hondenpoepcampagne voor de kust, een jobstudentenlabel, ecobruggen over de kustbaan, een graffitiwand en gratis muziekfestival in elke gemeente en de uitbouw van sportaccommodatie om de kust op de kaart te zetten als grootste sportstrand van Europa. Steve Vandenberghe wil dat er permanent nagedacht wordt over de toekomst van de kust en het toerisme als motor van de economie.

Zwemkelle

Het plan bevat ook een concreet voorstel voor zijn eigen gemeente. Vandenberghe wil dat er een ‘zwemkelle’ komt. Dat is een afbakening ter hoogte van de vloedlijn die het water vasthoudt zodat kinderen er in kunnen baden zonder dat ze zich naar de laagwaterlijn moeten begeven. De zwemkelle zou in beton uitgevoerd worden en een meerwaarde moeten vormen voor de strandbeleving. Dergelijke ‘zwemkellen’ bestaan al in Groot-Brittannië.

(EF)

Meer in Krant van West-Vlaanderen, editie De Zeewacht

Burgemeester van Bredene wil betonnen kinderzwembadje bouwen op de vloedlijn

Bekijk hier de reportage

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier