Burgemeester stelt plannen voor van nieuwe vleugel gemeentehuis

Redactie KW

De bouw van een nieuwe, moderne vleugel naast het huidige gemeentehuis moet volgend jaar beginnen. De gemeenteraad kreeg maandag alle loten voorgeschoteld. Burgemeester Patrick Lansens (SP.A) geeft meer uitleg over het grote project.

„Het gemeentehuis wordt om twee redenen uitgebreid. Een eerste zaak is dat het huidige gemeentehuis te klein is voor het aantal ambtenaren. Ten tweede beantwoordt het niet langer aan de normen van moderne dienstverlening, bijvoorbeeld het onthaal. Wij kiezen nu voor een nieuwe vleugel, niet voor het afbreken van het bestaande herenhuis. Het huidige gemeentehuis is een beeldbepalend element op de markt, afbreken was nooit een optie”, zegt burgemeester Patrick Lansens.

Alle loten voor het nieuwe gemeentehuis werden maandag voorgelegd in de gemeenteraad. „De bouw zou in het voorjaar al moeten starten”, vertelt Patrick Lansens. „De aanbestedingen gebeuren na het kerstverlof. De uitvoeringstermijn is 200 werkdagen, we mikken op een goed jaar werken als alles meevalt. Het totale kostplaatje bedraagt 1.248.516 euro, de gemeente betaalt alles. Door de meevaller met Infrax hadden we een potje dat we wilden spenderen aan een project dat alle inwoners aangaat. Ik denk dat dit nu het geval is.” (Paul Cobbaert)

Uitgebreide versie in Krant van West-Vlaanderen (editie De Weekbode Torhout) van 26 december 2008.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier