Burgemeester Stefaan De Clerck stelt zijn prioriteitenlijstje voor

Redactie KW

De invulling van Kortrijk Weide en de ontwikkeling van het Microsoft innovation centre. Dat zijn twee dossiers waar Stefaan De Clerck werk wil van maken nu hij terug is als burgemeester van Kortrijk. Ook wil hij dat handelaars samen de criminaliteit aanpakken via het BID, het Buisiness Improvement District.

De burgemeester is terug van weggeweest en zet zijn koers voor de stad Kortrijk uit. Daarbij heeft hij de pers uitgenodigd. Kortrijk Weide is één van de grote dossiers waar nu eindelijk echt schot in komt, klinkt het. De invulling met onder meer een nieuw politiegebouw, een parking en een fuifzaal blijft dezelfde. Daarnaast krijgt met de oprichting van een vzw ook het Microsoft Innovation Centre meer vorm. Vanaf 1 januari is het MIC operationeel. Op drie jaar tijd moeten er 300 jobs en 30 bedrijfjes uit voortvloeien die bezig zijn met ICT en gezondheid.

Criminaliteit

En net zoals onder Lieven Lybeer wordt de criminaliteit verder aangepakt. Stefaan De Clerck wil dat het Buisiness Improvement district waarin de handelaars verenigd zijn zich ook toelegt op veiligheid in de stad.

Komende maandag zit Stefaan De Clerck na drie jaar opnieuw de gemeenteraad voor.

(KB/BS)

Meer over dit onderwerp vanavond in het nieuws van WTV.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier