Burgemeester spreekt iedereen aan op nieuwjaarsreceptie in Oudenburg

Redactie KW

Kan een burgemeester elke inwoner bij naam noemen en zelfs weten waar hij woont? Ignace Dereeper, de burgemeester van Oudenburg, denkt in ieder geval van wel. De stad heeft 3 deelgemeenten en telt om en bij de 9000 inwoners. De nieuwjaarsreceptie in het stadspark was het uitgelezen moment om de burgemeester op de proef te stellen.

De burgemeester kent elke inwoner van Oudenburg, Roksem, Ettelgem en Westkerke bij naam. Of dat denkt hij toch. Op de nieuwjaarsreceptie spreekt hij iedereen persoonlijk aan. “Zou de burgemeester u kennen?” “Ja, van zien toch. Maar bij naam, dat weet ik niet”, vertelt een inwoner.

“Maar jongen toch. Ik moet alleen nog maar eens met hem meegaan en hij zegt: ‘Dat is die en daar woont die. Het is ongelofelijk. Hoe die man zo’n computer heeft, weet ik niet”, zegt een andere Oudenburgenaar.

Burgemeester Dereeper : ” Oh, dat is aangeboren. Ik ben hier geboren en getogen. Ik ben hier misdienaar geweest. Ik ben in de jeugdbeweging geweest. Ik doe aan politiek sinds 1969, toen was ik 22 jaar.

Burgemeester spreekt iedereen aan op nieuwjaarsreceptie in Oudenburg

Bekijk hier de reportage

(S.S./A.D.)

Bekijk de reportage vanavond op Focus vanaf 18u00

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier