Burgemeester sluit pand illegalen

Redactie KW

Vandaag heeft burgemeester Jean Vandecasteele het besluit getekend waardoor het pand op de hoek van de Sint-Paulusstraat 23B en de Christinastraat 110 onbewoonbaar wordt verklaard. In dit pand waren zeven woongelegenheden ingericht.

“Het regende al maanden klachten over illegalen die daar ‘s nachts hun intrek namen. Gemiddeld ging het over 20 tot 30 personen per nacht. De illegalen werden toegang verleend door een huurder die het weliswaar waarschijnlijk goed bedoelde, maar stilaan de controle over het hele gebeuren kwijt was geraakt. Het pand wordt op vandaag nog bewoond door 2 huurders. De eigenares (een 87-jarige dame) kon deze situatie en het misbruik dat van haar eigendom gemaakt werd ook niet meer aan”, licht de burgemeester toe.

“Het was de bedoeling om de toestand van het pand te bekijken en de nodige administratieve verslagen op te maken om een einde te maken aan deze onhoudbare situatie. Binnenin is het pand herschapen in een reusachtig stort, waardoor zelfs de aanpalende eigenaren schade beginnen te krijgen. Ter vrijwaring van de openbare veiligheid en de gezondheid van de omwonenden heb ik besloten om op te treden”, aldus Vandecasteele.

Per woongelegenheid is er aan de stad bovendien een heffing verschuldigd van 3.000 euro, dus in totaal 21.000 euro. Ook het Vlaamse Gewest zal een heffing toepassen op basis van het kadastraal inkomen van het pand.

(ld)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier