Burgemeester Roeselare Luc Martens ondervoorzitter Week van de Smaak

Redactie KW

De Week van de Smaak, die dit jaar na een onderbrekingsjaar plaatsvindt van 15 tot 25 november, staat in het teken van ‘De Smaak van Thuis’. Maandag schiet ook de vzw Vol-au-vent, die voortaan instaat voor de organisatie van de Week van de Smaak, uit de startblokken. Ex-minister van Cultuur Paul Van Grembergen is voorzitter, burgemeester van Roeselare Luc Martens ondervoorzitter.

Voor deze editie geen bekende chefs als peter of meter, maar vijf onbekende, gepassioneerde koks en bakkers die werken volgens traditionele kook- en baktechnieken. Dat is maandag aangekondigd op een persconferentie. Met het thema ‘De Smaak van Thuis’ wil de organisatie mensen inspireren om thuis zelf voor smaak te zorgen. De smaakweek surft zo op de huidige trend van de gewone, huiselijke keuken. Volgens de organisatie heeft dat te maken met onze multiculturele en geglobaliseerde samenleving. “De vraag naar onze roots is prangender geworden. Mensen willen de sfeer en smaken van vroeger terug oproepen”, klinkt het.

Koekjesroute

Zo worden gemeenten en steden dit jaar opgeroepen een grote thuisbak op te zetten, met als doel de lekkernijen ‘s avonds op te dienen tijdens grote dorpsfeesten. Ook jarigen kunnen zich melden. Zij kunnen verrast worden door originele verjaardagstaarten. Provincies kunnen strijden voor de beste koekjesroute, ingezonden confituurrecepten worden gebundeld, vergeten smaken worden opgediept en er wordt gezocht naar het beste vol-au-ventrecept.

Organisaties of mensen die een activiteit rond het centrale thema willen organiseren, kunnen voorstellen indienen vanaf 26 maart tot 31 mei.

(BELGA)

Meer in Krant van West-Vlaanderen

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier