Burgemeester Oudenburg schrijft boze brief naar bPost voor roekeloos rijgedrag postbodes

Redactie KW

Ignace Dereeper (CD&V) schreef de brief na klachten van bewoners tijdens een zitting van de wijkraad.

In de marge van de Oudenburgse wijkraad, werd burgemeester Ignace Dereeper (CD&V) aangeklampt door enkele bewoners die hun beklag deden over het onverantwoordelijk gedrag van enkele postbodes die zich met met de auto verplaatsen. Als gevolg daarvan heeft hij nu een boze brief geschreven aan Johny Thys, directeur-generaal van bPost.

“Klachten zonder gevolg”

“De brief is een gevolg van klachten van inwoners die blijkbaar reeds eerder een protest hebben ingediend bij de diensten in Oostende, Brugge en Brussel, maar die zonder gevolg bleven. Ook bij politieoptredens en pv’s werd evenmin reactie gehoord”, legt Dereeper uit. “De voertuigen rijden steeds op het linkervak, wat levensgevaarlijk en ontoelaatbaar is, en bevoorraden vanuit de wagen de brievenbussen van de bewoners al rijdend op voetpaden en groenstroken, met af en toe beschadiging als gevolg. Enkele brievenbussen werden zelfs weggeduwd en bepaalde tuinstroken omgeploegd. Deze handelswijze ergert de inwoners en de blijkbaar gesignaleerde klachten blijven zonder enig gevolg”, aldus Dereeper. “Ik heb in mijn brief aangedrongen om deze gevaarlijke gewoonte in de toekomst te helpen voorkomen.”

Woordvoerder bPost : “Postbodes moeten zich aan de verkeersregels houden”

Fred Lens, woordvoerder van bpost is formeel: “De postbodes moeten zich aan de verkeersregels houden. Tijdsdruk is geen argument want de rondes zijn scrupuleus uitgetekend zodat elke postbode rustig zijn ronde kan doen. Als dat zo is wat de burgemeester beweert, ik kan mij uiteraard niet over dit concreet geval uitspreken, dan kan de politie sanctioneren.”

(EN)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier