Burgemeester ontmoet buurtbewoners die klagen over geluidsoverlast E17 in Kortrijk

Redactie KW

De buurtbewoners langs de E17 in Kortrijk klagen over geluidsoverlast. Burgemeester De Clerck kwam naar hun grieven luisteren, en deed meteen z’n visie over Hoog-Kortrijk uit de doeken.

De mensen die naast de E17 op Hoog Kortrijk wonen hebben dit weekend een ontmoeting gehad met burgemeester De Clerck. Ze klaagden hun nood over teveel lawaai, en de hoge concentraties fijn stof. De omgeving van o.a. de Plataanlaan en Elzenlaan in Kortrijk, een residentiële buurt, wordt volgens de bewoners stilaan onleefbaar, en de waarde van de huizen daalt.

Burgemeester Stefaan De Clerck luisterde naar de grieven van de buurtbewoners, en vertelde hen dat er nu verscheidene onderzoeken lopen om de E17 de herwaarderen, en de R8, de ring rond Kortrijk, in dezelfde bedding aan te leggen.

In opdracht van de stad onderzoekt Leiedal ook de mogelijkheid om een tramlijn aan te leggen tussen het stadscentrum, Hoog Kortrijk, Kulak en Evolis met ondergrondse geleiding. Alle studies zouden tegen het einde van het jaar toch al tot een algemene visie op de ontwikkeling van Hoog Kortrijk moeten leiden.

(SS / MD)

Meer in Krant van West-Vlaanderen, editie Kortrijks Handelsblad.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier