Burgemeester Norbert De Cuyper speelt zichzelf in toneelstuk

Redactie KW

Theater ‘t Fonteintje speelt in de Wijnendaalse parochiezaal zestien keer zijn nieuwe volksstuk ‘Diamant’. Opmerkelijk is dat burgemeester Norbert De Cuyper zichzelf speelt in het stuk.

Diamant, geregisseerd door Ben Maelbrancke, draait rond een diamanten huwelijksjubileum en de tegenstrijdige ideeën die de jubilarissen en hun familie daarover hebben. Dat leidt tot komische, maar ook ontroerende situaties.

Opvallend is dat de burgemeester in het stuk vertolkt wordt door… Norbert De Cuyper, straks al negentien jaar burgemeester in Torhout. „Ik had gezworen nooit een burgemeesterrol te zullen vertolken, maar ik heb me er toch toe laten overhalen”, lacht hij. „Eigenlijk had ik de oude jubilaris willen spelen, maar die zware rol wordt door mijn zoon Geert vertolkt, die dat zonder twijfel prima zal doen.”

De publieke kaartenverkoop, waarop de tickets voor alle vertoningen tegelijk te koop aangeboden worden (6 euro en maximum dertig kaarten per persoon), heeft op zondag 25 oktober vanaf 8 uur in de parochiezaal plaats. (JS)

Uitgebreide versie in Krant van West-Vlaanderen (editie De Weekbode Torhout) van 23 oktober 2009.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier