Burgemeester Menen neemt niet meer deel aan verzoening

Redactie KW

SP.A-burgemeester Gilbert Bossuyt van Menen neemt voorlopig niet meer deel aan de verzoeningsprocedure van gouverneur Breyne. Dat maakt de burgemeester in een open brief aan de gouverneur bekend.

Gouverneur Breyne is door Vlaams minister van Binnenlands Bestuur Geert Bourgeois aangesteld als bemiddelaar om de aanslepende politieke malaise en de bestuurscrisis tussen de coalitiepartners SP.A en CD&V op te lossen. Tot vrijdag 29 april was de burgemeester best tevreden over de constructieve en vertrouwelijke sfeer waarin de verzoeningsgesprekken verlopen. Zijn houding veranderde toen hij kort daarna in de media moest vernemen dat minister Bourgeois alle beslissingen van het schepencollege van 8 maart vernietigt.

Duidelijkheid?

Volgens het kabinet Bourgeois had de gouverneur de burgemeester tijdens het gesprek op die vrijdag hierover moeten inlichten. Dat is niet gebeurd. Burgemeester Bossuyt zegt dat de minister met zijn vernietigingsbesluit een tweede parallele procedure opzet waarmee de oorspronkelijke verzoeningsprocedure op de helling komt te staan. Zolang er geen duidelijkheid is waar Bourgeois op aan stuurt, haakt Bossuyt af.

(JPT)

Meer in Krant van West-Vlaanderen, editie De Weekbode Leie

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier